Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 221 000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 617 000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă
Luni - Duminică: 15:30 - 16::30
secretariat@spitaljudetean-oradea.ro

Comunicat de presă – extindere Compartimentul Terapie Intensivă – Neonatologie

Compartimentul Terapie Intensivă – Neonatologie al Staționarului III (Maternitatea) urmează să fie extins și modernizat, beneficiind de investiții prin PNRR.

            Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor a aplicat pentru toate cele 4 componente din cadrul planului de investiție Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți. Așadar, prin acest proiect, capacitatea de terapie intensivă pentru nou-născuți urmează să fie extinsă cu 5 paturi, incluzând dotarea cu echipamente specifice. De asemenea, paturile deja existente în structură urmează să fie reabilitate și dotate cu aparatură medicală, în funcție de necesități.

            O altă componentă a proiectul o reprezintă îmbunătățirea programului de screening, prin care se va asigura dotarea cu kit-uri pentru screening/prevenție a retinopatiei de prematuritate, inclusiv profilaxia secundară (mixere aer-oxigen, monitor pentru semne vitale, sistem de imagistică retiniană) și pentru screening/prevenție a malformațiilor congenitale cardiace (ecocardiograf cu sondă cardiacă).

            A patra componentă a proiectului presupune amenajarea unui centru modern de formare și instruire pentru medicii neonatologi, dar care va fi accesibil și medicilor de obstetrică-ginecologie. Acest centru va fi amenajat la subsolul policlinicii din cadrul Staționarului III și va contribui la asigurarea formării medicale continue. Medicii vor avea posibilitatea să participe la cursuri practice în cadrul cărora se vor perfecționa utilizând simulatoare complexe și manechine didactice.

Sari la conținut