Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 221 000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 617 000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă
Luni - Duminică: 15:30 - 16::30
secretariat@spitaljudetean-oradea.ro

Conferința județeană “Medicina de Familie – Trecut, Prezent și Viitor”

            În perioada 5-6 mai 2023, a avut loc la Hotel Continental Oradea, Conferința Județeană

“Medicina de Familie – trecut, prezent și viitor”, eveniment la care a participat și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Conferința a fost organizată de către Colegiul Medicilor Bihor și Organizația Patronală a Medicilor de Familie Bihor. Aceasta a avut ca tematică abordarea specialității medicinei de familie din punct de vedere al istoricului, al situației actuale, și al provocărilor și soluțiilor pentru medicina de familie în contextul actual.

            În cadrul deschiderii oficiale a conferinței, doamna Prof. Univ. Dr. Daina Lucia, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, a prezentat noua structură a spitalului, care prezintă 7 staționare cu 42 de secții cu 7 compartimente de sine stătătoare și 1865 de paturi. Doamna director medical le-a vorbit medicilor de familie despre specialitățile medicale disponibile atât în regim de spitalizare, cât și în regim ambulator.

De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a centrelor, cabinetelor și laboratoarelor din cadrul spitalului și s-au prezentat programele naționale și axele prioritare pe care le pot accesa pacienții eligibili. Dr. Daina a venit în întâmpinarea medicilor de familie cu soluții pentru o mai bună adresabilitate a serviciilor medicale și o colaborare mai eficientă între medicii de familie și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

            Tot în cadrul deschiderii conferinței, au luat cuvântul Conf. Univ. Dr. Pantiș Carmen – Președintele Colegiului Medicilor Bihor, Dr. German Ramona – Președinte OPMF Bihor, Conf. Univ. Dr. Rahotă Daniela – Director DSP Bihor, Jr. Dulău Dorel – Director CAS Bihor și Dr. Borcea Hadrian – coordonator UPU SMURD Bihor.

Sari la conținut