Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 221 000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 617 000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă
Luni - Duminică: 15:30 - 16::30
secretariat@spitaljudetean-oradea.ro

Maraton pentru viață

Maratonul pentru viață a început la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, Marți, 6 iunie. Familia îndurerată a unui pacient minor, aflat în moarte cerebrală, a luat hotărârea de a oferi o nouă șansă la viață unor pacienți a căror unică speranță era un transplant, fiind de acord cu prelevarea și donarea de organe. Așadar, a început maratonul pentru viață al echipelor medicale de prelevare și transplant. Echipa de ATI și coordonare a spitalului, compusă din Dr. Ștefan Pataki – KDP (medic responsabil cu diagnosticul morții cerebrale și menținerea donatorului în condiții fiziologice), As. Petru Cotrău – coordonator transplant, Dr. Yvonne Pop, Dr. Ștefania Sije, Dr. Elena Mitrasca, As. Emese Szabo, As. Viviana Hodosan, As. Nela Bulzan, As. Otto Gergely, împreună cu echipele chirurgicale de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni și ale Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, au realizat cu succes una dintre etapele activității de transplant.

            Datorită profesionalismului și efortului echipelor medicale implicate, un copil de 12 ani a primit o nouă șansă la viață prin transplant hepatic. Intervenția salvatoare a fost realizată în cadrul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”,  de către o echipă mixtă de chirurgi și anesteziști din cadrul Institutului Clinic Fundeni și din cadrul clinicii de chirurgie a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. De asemenea, alți 2 pacienți au fost salvați prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

            “Înger donator, mulțumim din suflet părinților care in cea mai neagra zi a vieții lor, ziua in care copilul lor a murit, au avut puterea de a se gândi sa salveze viața altor copilași din România” transmite Dr. Carmen Pantiș, coordonator program de prelevare de organe și țesuturi în vederea transplantului.

            Aceste victorii pentru viață au fost posibile datorită eforturilor și dăruirii echipelor medicale implicate. Iar Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, prin profesioniștii care și-au dedicat viața și cariera acestei activități, este o unitate medicală care susține cauza DA PENTRU VIAȚĂ!

Sari la conținut