Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 221 000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 617 000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă
Luni - Duminică: 15:30 - 16::30
secretariat@spitaljudetean-oradea.ro

Vizita Premierului și a Ministrului Sănătății

Sâmbătă, 27 ianuarie 2024, a avut loc vizita Primului Ministru, Marcel Ciolacu, și a Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor. Aceștia au fost întâmpinați de către Managerul spitalului, Dr. Gheorghe Carp, alături de membrii comitetului director și de medicii șefi de secții și coordonatori de compartimente.

Vizita a debutat cu un tur al spitalului, condus de către domnul Dr. Carp. Ministrul Sănătății și Premierul au vizitat Laboratorul robotizat de analize medicale, Laboratorul de angiografie, cateterism cardiac și cardiologie intervențională și Compartimentul de radiologie intervențională, pentru a vedea dotările achiziționate de către spital din fondurile bugetului local, fondurile proprii și finanțările primite din partea Ministerului Sănătății.

A urmat o conferință de presă în Amfiteatrul spitalului, în cadrul căreia au dat declarații Premierul, Ministrul Sănătății și Managerul spitalului.

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe Dr. Carp pentru rezultatele financiare remarcabile ale spitalului, menționând că Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor este unul dintre puținele spitale încadrate “cu excedent”. Acesta și-a exprimat de asemenea admirația față de administrația locală pentru unificarea cu succes a celor două spitale sub o singură conducere.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat performanța organizării activității și a gestionării resurselor spitalului în beneficiul populației deservite, punând accent pe adunarea și concentrarea resurselor pentru a oferi servicii medicale de înaltă calitate. De asemenea, acesta a ținut să puncteze contribuția Ministerului Sănătății la dotarea și dezvoltarea celui mai modern laborator de analize medicale din țară și a compartimentului de neuroradiologie intervențională. Ministrul a abordat și subiectul noului spital de boli infecțioase, proiect în valoare de peste 100 milioane de euro și finanțat prin PNRR, menționând faptul că unitatea sanitară va dispune de o capacitate extinsă de terapie intensivă în cazul urgențelor epidemiologice.

Managerul spitalului, Dr. Gheorghe Carp le-a mulțumit Domnului Ciolacu și Domnului Rafila pentru prezență, punând accent pe colaborarea fructuoasă cu Guvernul României și Ministerul Sănătății. De asemenea, Dr. Carp a menționat ideea unei scheme de pregătire a managerilor profesioniști pentru următorii ani, în ideea de avea manageri pregătiți corespunzător pentru spitale de gradul I. Dr. Carp a precizat faptul că intenția este ca Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor să devină un centru de referință în România, în ceea ce privește nivelul de asistență medicală spitalicească.

Sari la conținut