Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 221 000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 617 000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă
Luni - Duminică: 15:30 - 16::30
secretariat@spitaljudetean-oradea.ro

Title Image

Secții – Staționar II

STAȚIONAR II str. Corneliu Coposu nr.12

Secția Clinică Pediatrie III+Comp Genetică Medicală+ Comp Pediatrie cronici

Secția Pediatrie III funcționează în structura SCJUBH, Staționar 2, locația C. Coposu, etaj IX, aripa stângă. Are 25 de paturi de copii dintre care 23 paturi pentru sugari și 2 paturi pentru genetică medicală; Din totalul de paturi de copii doar 11 beneficiază de paturi de însoțitor.

Modalități de internare/consultație: Spitalizare continuă, Spitalizare de Zi, Ambulatoriu.

  1. Spitalizare continuă

Se internează sugarii 0-1 an, cu boli acute sau cronice, care necesită investigații, tratament și monitorizare în spital.

Pentru Compartimentul de Genetică Medicală se internează copii și adulți care sunt supuși unor investigații și tratamente de specialitate.

Internarea în regim de spitalizare continuă, se realizează pe baza Biletului de trimitere sau prin CPU, pentru cazurile de urgență.

Internarea în regim de spitalizare continuă beneficiază de asistență medicală 24 de ore din 24, pentru fiecare categorie de personal: medici, asistenți medicali, infirmieri, îngrijitori.

Pentru medici, programul de lucru este zilnic între orele 08.00-15.00 (medicul șef), respectiv 08.00-14.00 (medici primari/specialiști), program care se continuă cu activitate medicală de gardă între orele 14.00-08.00 (zilele lucrătoare) și între 08.00-08.00 (sărbători legale).

Pentru personalul mediu și auxiliar, programul de lucru se desfășoară în ture de 12 ore cu 24 ore liber, respectiv 8 ore zilnic, asigurându-se astfel continuitatea îngrijirilor medicale în regim permanent.

Medicii secției noastre oferă, la nevoie, consulturi interclinice pentru celelalte specialități din unitate. De asemenea, medicii Centrului Regional de Genetică Medicală oferă consulturi de specialitate, investigații, tratament, pentru pacienții internați în cadrul secției, în Compartimentul de Genetică Medicală.

  1. Spitalizare de zi

Se internează copii cu boli acute sau cronice, în regim programat, cu Bilet de trimitere, pentru investigații și tratament de specialitate, monitorizarea unor boli cronice.

Serviciul de Spitalizare de Zi funcționează în clădirea Staționarului 2 din locația C. Coposu la etajul I, în spațiul predestinat, cu următorul program: luni- vineri între orele 07.00-15.00.

  1. Ambulatoriul de specialitate

Funcționează  în corpul B al Staționarului 2 din locația C. Coposu, etaj.

Consultațiile sunt asigurate de către medicii specialiști și primari ai secției, pe bază de programare și Bilet de trimitere de la medicul de familie sau alte specialități medicale, respectiv pe baza Anexei 13 din contractul cadru.

În urma consultației se stabilește tratamentul, se propun investigații, alte consultații, respectiv internare.

Tot în Ambulatoriul de specialitate se face controlul programat al pacienților externați din spital.

Programul de lucru al medicilor din secție, este afișat conform Declarațiilor de lucru raportate la CAS.

Dotarea secției:

  • Sistem de supraveghere video în saloane;
  • Rampe de oxigen /vacuum;
  • Injectomate/infuzomate;
  • Monitor funcții vitale;
  • Aparate pentru administrarea medicamentelor prin nebulizare,
  • Lămpi bactericide;
  • Lampă fototerapie;
  • Tensiometre adaptate varstei;
  • Termometre non contact.

Echipa medicală a secției:

Medic șef secție:

Lector univ. dr. Szilagyi Ariana medic primar pediatru, doctor în științe medicale, competență Managementul Serviciilor de Sănătate.

Prof. univ. habil. dr. Jurca Claudia, medic șef CRGM, medic primar genetică și pediatrie, specialist medicină generală (pentru Compartimentul de Genetică Medicală).

Medici primari:

Asist. univ. dr. Dubău Diana, medic primar pediatru, medic specialist medicină generală pediatrie, atestat ecografie generală, doctor în medicină.

Asist. univ. dr. Kozma Kinga, medic primar genetică medicală, medic specialist pediatrie, doctor în științe medicale.

Dr. Iuhas Oana, medic primar genetică medicală (pentru Compartimentul de Genetică Medicală).

Dr. Diculescu Mihaela, medic primar pediatrie (Ambulator).

Asistent șef:

Tonca Angelica asistent medical gr. pr., licențiat în psihologie, master, Managementul Serviciilor de Sănătate, Membru în Consiliul Județean al OAMGMAMR, filiala Bihor.

Asistenți medicali:

  1. Stenic Mariana, asistent med gr. pr.
  2. Lasca Mirela, asistent med gr. pr.
  3. Ardelean Otilia, asistent medical
  4. Bursuc Georgeta, asistent med gr. pr.
  5. Ilincău Cristina, asistent medical licențiat
  6. Gubenco Tatiana, asistent med gr. pr.
  7. Baican Gyongyi, asistent med gr. pr.
  8. Curta Ioana, asistent med gr. pr.
  9. Pop Diana, asistent medical
  10. Kocsis Noemi, asistent medical licențiat
  11. Bărcaș Carmen, asistent med gr. pr.
  12. Tulkoș Eva, asistent med gr. pr.
  13. Ardelean Mariana, asistent medical licențiat
  14. Haiduc Andrea Bianca, asistent medical licențiat

Infirmieri:

  1. Simuț Voichița
  2. Munkacsi Emeșe
  3. Ardelean Maria
  4. Farcalau Viorica
  5. Filip Lucica

Îngrijitori:

  1. Monenciu Maria
  2. Modog Monica
  3. Budiuri Viorica
  4. Colceriu Doina
Secția Clinică Pediatrie II+ Comp Pneumologie Pediatrică+ Comp Onco-hematologie Pediatrică+ Comp Nefrologie pediatrică

CONTACT

0359/803800 INT. 157 (SECȚIE), 180 (MEDIC ȘEF), 155 (CAMERA MEDICILOR)

 

ȘEF SECȚIE

Conf. Univ. Dr. SAVA CRISTIAN

Specializare: PEDIATRIE / ONCOLOGIE ȘI HEMATOLOGIE PEDIATRICĂ

 

COLECTIV MEDICI

  • Asist. Univ. Dr. BALMOȘ ANDREEA – medic primar PEDIATRIE, medic specialist NEFROLOGIE PEDIATRICĂ
  • Asist. Univ. Dr. IUHAS ALIN – medic specialist PEDIATRIE
  • Asist. Univ. Dr. NIULAȘ LARISA – medic specialist PEDIATRIE
  • Asist. Univ. Dr. MARINĂU CRISTIAN – medic specialist PEDIATRIE

ASISTENTĂ ȘEFĂ: Asist. Med. princ. BARABAS GABRIELA – asistent medical PEDIATRIE

STRUCTURĂ, DOTĂRI

 

Secția Clinică PEDIATRIE II are în structură un număr de 50 de paturi: 44 paturi pediatrie generală, asigurând diagnostic și tratament pentru copii de vârstă școlară (6-18 ani), 2 paturi ONCOLOGIE ȘI HEMATOLGIE PEDIATRICĂ, 2 paturi de NEFROLOGIE PEDIATRICĂ și 2 paturi de PNEUMOLOGIE PEDIATRICĂ, în cadrul celor trei compartimente de profil, 0-18 ani (ONCOLOGIE ȘI HEMATOLGIE PEDIATRICĂ, NEFROLOGIE PEDIATRICĂ, respectiv PNEUMOLOGIE PEDIATRICĂ).

Secția își desfășoară activitatea în cadrul SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BIHOR, la etajul 8 al clădirii din Calea Coposu 12 (Cartier Rogerius) într-un spațiu renovat și reabilitat termic. Paturile sunt grupate în saloane cu 2 paturi, modernizate, cu rampă de oxigen și baie proprie cu cabină de duș. În saloane există frigider, televizor, cuptor cu microunde, fiind în curs de implementare sistemul de climatizare centralizat și parasolare automat. În cadrul secției există 3 saloane cu sistem de ventilare cu presiune pozitivă pentru a preveni contaminarea bacteriană a aerului (pentru pacienții aplazici sau cu imunodeficiențe).

Fiecare pat e dotat cu prize, corp de iluminat, fiecare salon fiind prevăzut cu instalație de oxigen, sistem de aspirație, prize pentru sistemele de monitorizare precum și sistem de alarmare individual.

Saloanele și spațiile de lucru din cadrul Secției Clinice PEDIATRIE II sunt dezinfectate cu regularitate și monitorizate periodic pentru prevenirea, supravegherea și controlul infecțiilor asociate activității medicale (IAAM), cunoscute și sub denumirea de infecții nosocomiale.

 

ACTIVITATEA MEDICALĂ

Secția Clinică PEDIATRIE II continuă tradiția inițiată de  prestigioșii înaintași  şi mentori  (Dr. Gavril Curteanu, Conf. Univ. Dr. Ritli Ladislau) de organizare și dezvoltare a pediatriei orădene pe baze științifice, prin asigurarea suportului pentru învățământul medical postliceal, universitar și postuniversitar, prin promovarea preocupărilor de supraspecializare, de implicare în activitățile medicale performante şi de cercetare științifică.

În secția Clinică PEDIATRIE II se pregătesc și învață medici rezidenți în specialitățile PEDIATRIE, NEONATOLOGIE, MEDICINĂ DE FAMILIE, și alte specialități, în cadrul stagiilor de pregătire în pediatrie din cadrul rezidențiatului. De asemenea, medicii secției sunt implicați în pregătirea teoretică  și practică în puericultură și pediatrie a studenților de la diferitele forme de învățământ din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie Oradea (limbile de predare română și engleză).

În cadrul secției se desfășoară activități de diagnostic și tratament pentru o vastă varietate de patologii ale copilului, incluzând atât afecțiuni acute diverse cât și patologie cronică oncologică, hematologică, renală, respiratorie, reumatologică. Pacienții beneficiază, la nevoie, de servicii de asistență psihologică.

Internările sunt în regim de spitalizare de zi sau spitalizare continuă.

Prin activitatea din cadrul Ambulatoriului Integrat al SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BIHOR situat în clădirea din Calea Corneliu Coposu, se efectuează consultații de specialitate (pediatrie, oncologie și hematologie pediatrică, nefrologie pediatrică), monitorizarea afecțiunilor acute și cronice menționate, reevaluarea periodică a pacienților externați.

Secția este implicată în derularea Programelor Naționale de Sănătate Curativă destinate copiilor (Programul național de tratament al hemofiliei şi talasemiei, PN de tratament pentru boli rare: tratamentul bolnavilor cu mucoviscidoză, tratamentul bolnavilor cu sindrom de imunodeficiență primară).

PERSONAL MEDICAL

Personalul medical al secției are o înaltă calificare profesională, fiind angrenat permanent în activități de pregătire menite să mențină la standarde actuale cunoștințele teoretice și practice în domeniu.

Sectia Clinică Pediatrie I+ comp Cardiologie Pediatrică+ Comp Gastroenterologie Pediatrică+ comp Diabet zaharat, boli metabolice și de nutriție-pediatrie

Sectia Pediatrie I se afla la etajul VII din cadrul Stationarului II al SCJUB, pe strada        Corneliu Coposu nr 12. Sectia are 50 de paturi cu adresabilitate copiilor cu varsta cuprinsa intre 3-6 ani. Exceptie fac cele 3 compartimente ale sectiei, Gastroenterologie, Cardiologie pediatrica, DZ, boli metabolice si nutritie-pediatrie care deservesc toate grupele de varsta (0 – 18 ani).

Echipa medicala a sectiei are urmatoarea componenta:

  1. Cheregi Simona Diana – medic sef sectie:
  • Medic primar pediatrie
  • Doctor in stiinte medicale
  • Atestat in managementul serviciilor de sanatate
  1. Popa Ana:
  • Medic primar pediatrie
  • Supraspecializare gastroenterologie pediatrica
  • Competenta in endoscopie digestiva superioara diagnostica si ecografie generala
  1. Radutu Anisoara:
  • Medic primar pediatrie
  • Medic specialist DZ, nutritie si boli metabolice
  1. Costea Stela Maria:
  • Medic primar pediatrie
  • Competenta ecografie generala
  1. Chis Ioana Florentina:
  • Medic specialist pediatrie
  • Competenta ecografie generala

Asistenti medicali:

  • asistent șef Erdeli Cosmin Alin
  • Asistente medicale – 13

Infirmiere si ingrijitoare:

  • 8 infirmiere
  • 2 ingrijitoare

Personalul medical superior isi desfasoara activitatea in conformitate cu pregatirea profesionala sub forma spitalizarii continue, spitalizarii de zi, precum si consultatii in Ambulatoriul de specialitate.

Secția Cardiologie II+ comp Cardiologie Cronici

șef secție

Conf. Dr. Adriana Salajan

Clinica Cardiologie II fiinteaza in cladirea fostului Spital Municipal ”Gavril Curteanu”, pe strada Corneliu Coposu nr 12 din luna Iulie 2011.

Sectia este compusa din 25 paturi.

Personalul sectiei:

Conf. Dr. Adriana Salajan -medic sef de sectie, doctor in medicina, medic primar cardiolog, medic specialist sanitate publica si management; competenta in ecocardiografie

Sef de lucrari Dr. Florin Maghiar– doctor in medicina, medic primar cardiolog, competenta in ecocardiografie

Dr. Andrea Ildiko Kiss– medic primar cardiolog, competenta in ecocardiografie si ecografie vasculara

Dr. Rodica Luncan– medic primar cardiolog, medic primar medicina de familie, medic specialist medicina de urgenta, competenta in urgente prespitalicesti

Dr. Simona Mierut– medic primar cardiolog, competenta in ecocardiografie

Dr. Diana Fildan– medic primar cardiolog, competenta in cardiologie pediatrica

Dr. Giorgiana Carmen Filimon– medic specialist cardiolog

Dr. Bogdana Cezara Ulici-Pop– medic specialist cardiolog

Contract de garzi:

Dr. Priscilla Pasc– medic specialist cardiolog

Dr. Livia Alexandra Mihelea– medic specialist cardiolog

Dr. Emilia Ban– medic rezident cardiologie an V

Asistenti:

Gabriela Bolojan– asistent sef sectie principal- licentiat Master- Managementul serviciilor de sanatate

Andrea Birta– asistent medical principal, licentiat Master-Managementul serviciilor de sanatate

Monica Cion– asistent medical principal- licentiat Master- Managementul serviciilor de sanatate

Maria Mosincat– asistent medical principal, licentiat Master- Managementul serviciilor de sanatate

Ferencz Geczi– asistent medical principal

Daniela Lazarescu– asistent medical

Luminita Popa– asistent medical principal

Florica Tarce– asistent medical principal

Ruben Ticarat– asistent medical principal

Ingrijitoare:

Iuliana Dale

Florica Derecichei

Infirmiere:

Ileana Demian

Livia Gaje

Hajnalka Horvath

Valerica Oprea

Cornelia Simut

Clinica Cardiologie II ofera servicii medicale de spitalizare continua, spitalizare de zi si consultatii in ambulatoriul integrat (inclusiv electrocardiograme de repaus, teste  electrocardiografice de efort, monitorizare Holter ECG si monitorizare Holter TA).

Comp Neurologie pediatrică + Comp Psihiatrie pediatrică

Comp Neurologie pediatrică

COMPARTIMENTELE DISPUN DE 14 PATURI SCRIPTIC    ( FAPTIC 10 PATURI ,  FAPT PT CARE SOLICITAM INCA 4 PATURI )

Sectia dispune de:

  • 2 cabinete medicale
  • 1 sala tratament
  • 1 sala activitati
  • 1 VESTIAR PERSONAL
  • 1 SALA MESE
  • 1 OFICIU
  • 1 MAGAZIE
  • 1 INCAPERE   RUFE MURDARE+WC, DUS+DULAP PT MATERIALE DE CURATENIE
  • 1 INCAPERE RUFE CURATE
  • 5 SALOANE REPARTIZATE ASTFEL : SAL 633  2PATURI  +1 BAIE

SAL 634 2 PATURI

SAL  635 2 PATURI + 1 BAIE

SAL 636 2 PATURI

SAL  637 2PATURI+ 1 BAIE (PT PACIENTI CU DEZABILITATI )

REPARTIZAREA PACIENTILOR IN SALOANE SE FACE IN FUNCTIE DE DIAGNOSTIC.

IN CADRUL COMPARTIMENTELOR SE ACORDA CONSULTATII SI INGRIJIRI IN SPECIALITATEA:

  • NEUROLOGIE PEDIATRICA SPITALIZARE CONTINUA
  • PSIHIATRIE PEDIATRICA SPITALIZARE CONTINUA SI SPITALIZARE DE ZI

PERSONALUL COMPARTIMENTULUI DE NEUROLOGIE  PEDIATRICAESTE FORMAT DIN :

  •  1 MEDIC PRIMAR NEUROLOGIE PEDIATRICA  PROGRAM 1/2
  • 2 MEDICI  SPECIALISTI NEUROLOGIE PEDIATRICA
  • 1 ASISTENT COORDONATOR
  • 4 ASISTENTE MEDICALE
  • 1 INFIRMIERA
  • 3 INGRIJITOAR

PERSONALUL COMPARTIMENTULUI DE PSIHIATRIE PEDIATRICA ESTE FORMAT DIN :

  • 1 MEDEIC PRIMAR PSIHIATRIE PEDIATRICA , COORDONATOR .
  • 1 MEDIC PRIMAR PSIHIATRIE PEDIATRICA  PROGRAM  1/2
  • 1 MEDIC PRIMAR PSIHIATRIE PEDIATRICA
  • 1 MEDIC SPECIALIST PSIHIATRIE PEDIATRICA
  • 4 ASISTENTE MEDICALE -1 DETASATA LA PEDIATRIE I
  • 1 INFIRMIERA
  • 2 INGRIJITOARE

MENTIONAM FAPTUL CA MEDICII ISI DESFASOARA ACTIVITATEA ATAT IN CADRUL COMPARTIMENTELOR CAT SI IN AMBULATORUL INTEGRAT AL SPITALULUI .

Comp Psihiatrie pediatrică
Secția clinică Medicină Internă III+comp Reumatologie, +Comp Gastroenterologie III+ comp Medicină internă cronici
Secția clinică Chirurgie și oncologică+comp Chirurgie Oncologică +comp Ginecologie Oncologică
Secția Clinică Chirurgie și ortopedie Pediatrică+comp Urologie Pediatrică

Secția Chirurgie si Ortopedie pediatrică cuprinde:

  • un numar de 25 paturi
  • 11 saloane cu 2 și 3 paturi, având grup sanitar propriu
  • o rezervă (pentru cazurile care necesită  izolare)
  • sala tratament
  • sala de pansat
  • cabinete de lucru pentru asistente și medici

Personalul secției:

  • 3 medici primari chirurgie și ortopedie pediatrică
  • 4 medici specialiști chirurgie pediatrică (dintre care 3 având competențe in chirurgia laparoscopică)
  • 1 medic specilalist ortopedie pediatrică
  • 8 asistente
  • 4 infirmiere
  • 2 ingrjitoare curățenie

Activitatea secției este reprezentată de tratarea diverselor afecțiuni ale pacienților cu vârste intre 0 și 18 ani:

  • patologie chirurgicala malformativă a nou-născutului și sugarului
  • afecțiuni chirgicale și ortopedice programabile
  • urgențe chirurgicale
  • traumatologie pediatrică

În urma restructurărilor necesare prin reorganizarea spitalului, secția cuprinde și paturi destinate afețiunilor urologice pediatrice

Secția Clinică Medicină Internă II+ comp Endocrinologie+ comp Gastroenterologie II
Secția clinică nefrologie
Secția Clinică Medicină Internă II+ comp Endocrinologie+ comp Gastroenterologie II
Secția Clinică Neurologie

Secția clinică neurologie

Secția Clinică Recuperare Medicală, fizică și balneologie
Stația de Hemodializă II
Secția Clinică ATI II
Secția Clinică Oncologie Medicală+ comp de Radioterapie
Secția Clinică Hematologie
Secția Îngrijiri paleative
Bloc operator
Centru de Sănătate Mintală Copii
Sari la conținut