Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, asigurând asistenţa medicală de specialitate a peste 221 000 locuitori din municipiul Oradea, respectiv a peste 617 000 locuitori ai judeţului pentru unele specialităţi, îndeplinind totodată şi funcţia de spital de urgenţă
Luni - Duminică: 15:30 - 16::30
secretariat@spitaljudetean-oradea.ro

Program educațional despre igiena mâinilor

Pe întreaga durată a lunii martie, în cadrul secțiilor ATI ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, se desfășoară Programul educațional privind îmbunătățirea igienei mâinilor personalului medical și auxiliar. Acesta are ca scop creșterea gradului de cunoaștere a personalului din secțiile ATI cu privire la igiena mâinilor, obiectivul final fiind scăderea numărului de infecții asociate asistenței medicale.

            Programul se adresează medicilor, asistenților medicali și personalului auxiliar din cadrul secțiilor ATI și cuprinde 5 faze: evaluarea cunoștințelor de bază privind normele de igienizare a mâinilor, o prezentare despre importanța igienizării mâinilor și practicile adecvate, joc de rol pentru descoperirea barierelor legate de complianța cu practicile stabilite, testarea tehnicilor de igienizare a mâinilor și evaluarea cunoștințelor dobândite la finalul programului.

            Prin acest proiect, se dorește aducerea unei contribuții pozitive la prevenția și reducerea infecțiilor asociate actului medical, vizând sporirea cunoștințelor privitoare la igiena mâinilor, reducând astfel complicațiile survenite, scăzând considerabil morbiditatea și mortalitatea pacienților admiși pe secțiile ATI. Acesta se desfășoară sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Daina Lucia – medic primar sănătate publică și management, Dr. Fiț Rodica – medic primar epidemiolog și Psiholog Ciurtin Ioana.

Sari la conținut